Петима са убитите при стрелбата в Швейцария

4923
Петима са убитите при стрелбата в Швейцария
Снимка: Getty Images/Guliver

В стрелбата в събота вечерта в Вюренлинген, швейцарският кантон Аргау, са загинали петима души, сред тях и стрелецът, предаде АФП, като цитира началника на кантоналната полиция Михаел Лойтполд. На пресконференция майор Лойтполд заяви, че това е окончателната равносметка и че разследването изключва терористичен сценарий.

Според следователите изстрелите са произведени от 36-годишен швейцарец, който след това се е самоубил. Самоличността му не бе разкрита, но според полицията той е женен и баща на три деца. Мъжът не е имал разрешително за носене на оръжие. Оръжието, с което е стрелял, не е военно, уточни полицията. Най-напред той влязъл в къща на квартала, където се разиграла драмата, и убил двама мъже на 58 и 32 г. и една жена на 57 г. Според разследващите това били тъстът, тъщата и шуреят на стрелеца.

Престрелка взе няколко жертви в Швейцария

В престрелка в събота вечерта във Вюренлинген, швейцарският кантон Аргау, са убити няколко души, всички пълнолетни, съобщават осведомит...

След това мъжът се насочил към друга къща и застрелял 46-годишен мъж, след което се самоубил. Всички жертви са швейцарци.

Според полицията мъжът живеел в кантон Швиц, отделно от жена си и децата си. Бил известен на полицията с прояви на насилие. На 2 април в дома му бил направен обиск, но оръжие не било открито.

Жена му и трите деца били настанени в социална институция в кантона Швиц през 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа