Почина майката на Михаил Ходорковски

18734
Почина майката на Михаил Ходорковски
Снимка: Getty

 

Майката на бившия магнат и критик на Кремъл Михаил Ходорковски Марина Ходорковская почина в Германия на 79-годишна възраст. Информацията съобщи говорител на центъра Ходорковски в Москва, цитиран от БГНЕС. 

"Марина Филиповна почина в Берлин по-малко от два месеца преди 80-годишнината си", съобщи говорителят, без да разкрива повече подробности. Според руските медии Марина Ходорковская страдала от рак и се подложила на лечение в Германия.

Арбитражът в Хага накара Русия да даде 50 млрд. долара на Ходорковски

Постоянният арбитражен съд в Хага е постановил изплащането на 50 млрд. долара на вече несъществуващата руска енергийна компания ЮКОС, к...

Михаил Ходорковски беше помилван от руския президент Владимир Путин през декември 2013 г., след като прекара десет години в затворнически лагер. Тогава Кремъл се позова на болестта на майка му, която не спираше да се бори за освобождаването на бившия олигарх, за да обясни решението си, припомня БГНЕС.

След като беше освободен, Ходорковски веднага замина за Германия, а впоследствие родителите му пристигнаха при него. След това бившият магнат получи разрешително за пребиваване от една година с опция за продължаване в Швейцария. Ходорковски, който някога беше най-богатият човек в Русия, беше арестуван през 2003 г. и осъден през 2005 г. на осем години лагер за "мошеничество и данъчни измами".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа