Повечето французи - дълбоко разочаровани от Оланд

12197
Повечето французи - дълбоко разочаровани от Оланд
Снимка: Getty Images/Guliver

Повечето френски граждани са дълбоко разочаровани от дейността на Франсоа Оланд като президент. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение, публикувано от авторитетния изследователски институт "OpinionWay".

Недоволството е достигнало такива мащаби, че около 85 на сто от 1012 френски избиратели не искат Оланд да се кандидатира на следващите президентски избори през 2017 г. Недоволството се усеща ясно дори сред обичайния му електорат от социалисти, които избраха Оланд през 2012 г., информира ТАСС.

Французите искат оставката на Оланд

62% от французите искат президента им Франсоа Оланд да подаде оставка до 2017 г., но почти същият процент (61%) смятат, че той ще изп...

"Промяната на премиера след поражението на управляващата Социалистическа партия в общинските избори през пролетта, последвано от новите промени в правителството през лятото, не дадоха очаквания резултат". Това заяви Бруни Занбар, ръководител на отдела за политически изследвания на института. Според него политиката на Оланд на международната сцена не е подобрила имиджа му.

Отрицателните нагласи към сегашния френски президент не са новост. Неговият рейтинг започна да пада само няколко месеца, след като дойде на власт, припомня БГНЕС.

Изследването показва още, че 88% от французите са недоволни от продължаващото нарастване на безработицата, затягането на фискалната политика и намаляването на програмата за социално подпомагане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com