Преди изборите във Великобритания няма ясен фаворит

6531
Преди изборите във Великобритания няма ясен фаворит
Снимка: Getty Images / Guliver

"Вижте как нашият план работи и помага на семействата във Великобритания и станете част от най-важните избори за поколението". Това призова британският премиер Дейвид Камерън във видеопослание до избирателите си, два дни преди изборите във Великобритания на 7 май, пише БГНЕС.

Според Камерън планът на консервативната партия предлага по-добро бъдеще за семействата на Острова. "Благодарение на този план дефицитът ще намалее, икономиката ще нарасне и ще бъдат създадени нови работни места. Благодарение на нашия план данък общ доход ще бъде намален за 26 милиона души, семействата ще бъдат финансово защитени. На тези избори Великобритания се изправя пред ясен избор – да подкрепи консерваторите и плана, който работи или хаоса на несигурността, ако гласува за която и да е друга партия", отбелязва Камерън.

Проучване на британската социологическа агенция YouGov показа, че двете основни партии, които се състезават за първото място на предстоящите избори, са с изравнени резултати само два дни преди вота. Консерваторите на настоящия премиер Дейвид Камерън, както и опозиционната Лейбъристка партия на Ед Милибанд са получили по 33% подкрепа от избирателите. Според резултатите консерваторите отчитат спад в одобрението с един процент от неделя насам, докато процентите на лейбъристите остават без промяна.

Двете партии имат много близки резултатите и няма ясен фаворит, сочат повечето от социологическите проучвания. Според тях нито една от двете партии няма да може да спечели категорично мнозинство в 650-местния парламент на Великобритания.

Политическият балансьор във Великобритания е изправен пред наказанието на избирателите

Британският вицепремиер Ник Клег, който е и лидер на центристката Либерално-демократична партия (ЛДП) се бори да запази мястото си в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com