X
 
 

Преговарящите се разбраха: Лаура Кьовеши е новият главен прокурор на ЕС

Европейският парламент и Европейският съвет одобриха окончателно румънката Лаура Кьовеши за главен прокурор на Европейската прокуратура. Това съобщиха от Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент.

Лаура Кьовеши най-вероятно ще е новият главен прокурор на ЕС

Лаура Кьовеши най-вероятно ще бъде новият главен прокурор на Европейския съюз. Тя беше одобрена от Комитета на постоянните представител...

Преговарящите в Eвропейския парламент и Европейския съвет се договориха за назначаването на Лаура Кьовеши за главен прокурор на Европа. Тя беше и фаворит на ЕП от самото начало на процедурата.

Преговорите между Европейския парламент и Съвета за новия главен прокурор на Европа, който да ръководи Европейската прокуратура (EPPO), продължават от миналата пролет. Преговарящият екип на Парламента подкрепи Кьовеши по време на преговорите, въпреки противопоставянето на Съвета до този момент, съобщи Нова тв.

След споразумението с преговарящите на Съвета във вторник вечерта, председателят на Комитета за граждански свободи Хуан Фернандо Лопес Агилар заяви: „Г-жа Кьовеши е идеалният избор да стане главен прокурор на ЕС. Има отлични професионални компетенции. Освен това в момента Румъния не заема ключови постове в ЕС. Тя ще бъде една от силните жени, водещи ЕС отсега нататък“.

"Много сме доволни, че г-жа Лаура Кьовеши ще ръководи новата европейска прокуратура. Тя отговаря най-добре на визията на Европейския парламент за силна и надеждна европейска прокуратура. Г-жа Кьовеши е изключително компетентна, с впечатляващи постиженията в борбата с корупцията и голяма смелост “, добави председателят на Комитета за бюджетен контрол Моника Холмайер (ЕНП).

Лаура Кьовеши е все по-близо до поста на европейски главен прокурор

Лидерите на Европейския парламент в четвъртък подкрепиха Лаура Кьовеши от Румъния като техен основен избор да бъдат първият главен прок...

Споразумението за назначаването на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор сега трябва да бъде официално одобрено от Европейския парламент и от Европейския съвет.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...