Премиерът на Люксембург се омъжва за приятеля си

10055
Премиерът на Люксембург се омъжва за приятеля си

Люксембургският премиер Хавиер Бетел ще се омъжи за своя партньор Готие Дестъней следващата седмица, само няколко месеца след като малкото херцогство легализира еднополовите бракове, предаде БГНЕС.

Бетел, който стана премиер през 2013 г. само на 40-годишна възраст, не иска да говори за плановете си в опит да сведе до минимум отразяването в пресата в консервативното и най-вече римокатолическо херцогство.

"Той не иска да слага личния си живот в центъра на общественото внимание и отхвърли исканията на списания да отразят събитието", заяви анонимен източник.

През август премиерът заяви, че ще се омъжи за партньора си, с когото има връзка от 2010 г. "Той ме попита и аз казах "да", разкри Бетел пред "Лос Анджелис Таймс".

Бетел замени сегашния ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на премиерския пост през декември 2013 г. В момента Бетел води кампания за спечелване на референдума на 7 юни за редица реформи, включително ограничаване на мандата на премиера на 10 години и намаляване на възрастта за гласуване до 16 години

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа