Президентът на Чехия подкрепи петицията срещу бежанците

5063
Президентът на Чехия подкрепи петицията срещу бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Чехия Милош Земан подкрепи петицията на своя предшественик Вацлав Клаус срещу бежанците и призива му правителството в Прага да отхвърли натиска от Брюксел за преразпределение на бежанците в страните от ЕС, пише БГНЕС.

Бившият държавен глава Вацлав Клаус вчера започна подписка, в която се призовава кабинетът на Бохуслав Соботка да защити границите на Чехия на всяка цена, с всички възможни средства, включително и с армията.

Като лош спомен: Чехия слага номера на ръцете на бежанците

Чешката полиция маркира с номера ръцете на бежанци, пристигнали с влакове от Австрия и Унгария, което предизвика гнева на правозащитниц...

"Тази инициатива съдържа всички идеи, за които лично аз говоря през цялото време. По този въпрос сме на едно мнение с Вацлав Клаус", каза Земан при визитата си в Китай.

Петицията бе представена вчера лично от Клаус, който се подписа на първо място. Тя предупреждава правителството в Прага, че масовата емиграция застрашава стабилността в Европа и отделни страни-членки на ЕС. Документът предупреждава и за опасностите по отношение на сигурността поради смесването на различни култури и религии. Петицията поиска властите да отхвърлят натиска от Германия и Франция за нарушаване на Шенгенските правила и в същото време осъдиха санкционирането на Унгария, която регистрира бежанците и по този начин спазва шенгенските правила и граници.

Само през вчерашния над 10 000 души се подписаха под петицията на Вацлав Клаус.

 

Милош Земан: По-голямата част от имигрантите трябва да бъдат върнати

По-голямата част от имигрантите в Чехия са в страната незаконно и след като са нарушили закона те трябва да бъдат върнати на техните ст...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа