Проучване в ЕС: Имигрантите не са тежест за социалните системи

31085
Проучване в ЕС: Имигрантите не са тежест за социалните системи
Снимка: Getty Images / Guliver

Местните власти в Германия се опасяват, че техните фондове за социални помощи се използват от румънци и българи, възползващи се от системата. Но ново проучване на Европейската комисия отхвърля това вярване, съобщава Дойче веле.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих предупреди по-рано през седмицата за вълна от бедни имигранти, насочващи се от Румъния и България към Германия, по-специално емигранти преследващи социалните фондове на страната.

Гражданите на ЕС може да се увеличат рязко

В обозримо бъдеще Европейският съюз може да претърпи внезапно повишаване на броя на своите граждани, пише австрийският в. „Ди Пре...

„Свободата на придвижването (в ЕС) не е за да бъде използвана от хора, които само сменят държавите с цел възползване от по-високите социални помощи”, каза Фрайдрих на среща на европейските вътрешни министри в Люксембург на 8 октомври. Два дни по-късно съд в провинция Северен Рейн-Вестфалия наля олио в огъня, като даде социална помощ на румънско семейство имигранти, което неуспешно е търсило работа в Германия в продължение на една година.

Фридрих се противопоставя на случващото се. Заедно с британския вътрешен министър Тереза Мей и австрийския им колега Йохана Микл-Лайтнер, Фридрих призова Европейската комисия да действа срещу имигрантите от Източните Балкани.

Германия ще приветства желаещите да работят, каза Фридрих, но трябва да й се позволи да връща тези, които идват само за социални помощи.

Доклад на Европейската комисия, с който Дойче веле се е запознала, показва, че мигриращите в ЕС в действителност не представляват тежест за социалните програми в приемащите ги държави. Според документа тези новодошли в действителност са по-квалифицирани от общото население в приемащата ги държава, което помага на много от тях бързо да си намерят работа и самите те да допринесат за социалните фондове.

Тимошенко може да излезе от затвора по искане на ЕС

Украйна е изключително близо до сключването на сделка, при която Юлия Тимошенко, бивш премиер на страната, ще бъде пусната от затвора, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа