X
 
 

Путин: България бави реализацията на "Турски поток"

2493 6
Путин: България бави реализацията на "Турски поток"
Снимка: Kremlin.ru
България бави реализацията на продължението на "Турски поток" на своя територия. Това заяви руският президент Владимир Путин след срещата със сръбския президент Александър Вучич. По думите на стопанина на Кремъл, ако България не иска да реализира „Турски поток“, Русия ще намери други възможности за транзитиране на газ в Южна Европа. Новината бе съобщена от РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Полагането на газопровода „Турски поток“ през Сърбия ще бъде завършено през следващите седмици, заяви руският президент. "Сърбия се присъедини към изграждането на газопреносна система, която е сухопътно продължение на газопровода "Турски поток" в Южна Европа. Полагането на тръбите на сръбска територия ще бъде завършено през следващите седмици", каза Путин на пресконференция след разговори със сръбския президент Александър Вучич.

По думите на Путин е постигнато споразумение за увеличаване на капацитета на подземните газови хранилища, разположени в Сърбия, от 750 милиона на 2 милиарда кубически метра.

„Убедени сме, че изпълнението на тези мащабни енергийни проекти ще помогне значително да се засили енергийната сигурност не само на Сърбия, но и на целия балкански регион и на Европа като цяло“, заяви руският лидер.

Путин уточни на пресконференцията, че е обсъдил с Вучич ситуацията на Балканите и проблема с Косово, предаде още ТАСС.

Путин: Разширяването на НАТО е опасно за Русия

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че приближаването на НАТО до границата на Русия представлява заплаха за сигурността на стран...

Русия е готова на компромиси по косовския проблем, ако Белград и Прищина стигнат до такъв, заяви президентът. Той каза още, че неговият сръбски колега Александър Вучич е приел поканата да гостува в Москва за Деня на победата на 9 май 2020 г.

"Следващата година ще бъде важна дата за всички нас - 75-годишнината от победата във Великата отечествена война. Г-н Вучич прие покана да дойде на тържествата, които ще се проведат на 9 май в Москва", заяви руският държавен глава.

Путин подчерта още: "Ние ще се радваме да видим сръбските военни сред участниците в парада на Червения площад".

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Руски газ не ни трябва! Вече 5 пълня щатски гоз от Атина! Двигателя мърка, а колата изминава доста повече километри при по-ниска цена за литър!
 • Мадамата с разполагемите имоти търси спешно : 4 Мадамата с разполагемите имоти търси спешно : преди 2 месеца Профил на трол?
  gret-big-spendor по вазможна от Дания , може би инвеститор в свине-ведство ли или не ? Палат за подаването на заявките се намера на (Приемната-чакалния-воксал за чакаштите , работното си време 9.30-16.30, Пон-Пет, Съб-Нед, Празн.Д. не приема ) ДЛ 01, ул Камчия. Указания за неграмотни лица : десетина чувала въглища пред портата.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Амк най лесно от турция през гърция и албания обединена с косово и в сърбия за унгария...и дано така стане...путин ще прецака българия и македониякакто ни прецака за южен поток и тогава бойко ще остане с пръст в гъз за неговия хъб....българия щала да бъде разпределител на газа за европа да ама друг път...турция вече реално е тоя разпределител с двете тръби на турски поток и танап ....така че бойко виж още ›› гивори глупости
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Боцко, а както казва една варненска "кака", чакай да те застигне руското ресто !
 • Лакеи управляват Територията 1 Лакеи управляват Територията преди 2 месеца Профил на трол?
  "Сетила се Мара да се побара" ! Ами като се дупят за втечнения американски газ, ами като строят за него в Александрополис, ами като отказаха Южен поток под американски диктат (АЗ отказах Южен поток, за да УГОДЯ на американците). Сега изторията се повтаря - на път е да загубим и отрочето Турски поток, заради продажните васали !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Абе те лакеите са си управлявали територията откакто си съществува, но какво правят тези, които населяват територията? До преди 30 години нямаха право на мнение, а след това???
  : 0 !