Путин е сериозно болен и скоро ще умре, твърди шефът на украинското разузнаване

11718
Путин е сериозно болен и скоро ще умре, твърди шефът на украинското разузнаване
Снимка: Президентство на Украйна

„Путин е сериозно болен и скоро ще умре. Войната трябва да приключи преди неговата смърт“. Това заяви ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов в интервю за американската телевизия ABC.

ОЩЕ: Паркинсон, рак, деменция: Болен ли е Путин?

Оценка: Руснаците похабиха силите си и не могат да превземат Бахмут

Руската офанзива срещу Бахмут вероятно ще без успех, тъй като в момента нападението ще заеме отбранителна позиция. Такава оценка дават ...

Той добави, че вероятно ще има нови удари по руска територия, без да казва конкретно дали Киев ще стои зад тях. Украйна не е поела отговорност за нападението на 26 декември срещу руската военновъздушна база "Енгелс", която се намира на стотици километри от украинската граница, но Буданов призна, че "се радва да го види". Той допълни, че атаките ще навлизат "все по-навътре" в Русия, но ще може да коментира отговорността на страната си за нападенията едва след края на войната.

А на въпрос за нападенията в Крим, който беше незаконно анексиран от Русия през 2014 г., Буданов заяви: "Крим е украинска територия, можем да използваме всяко оръжие на наша територия".

В края на декември Кирило Буданов се появи публично в Бахмут в Донецка област, най-горещата точка на фронтовата линия. Това, което видя, го шокира. "Войниците ми показаха участък, където труповете са натрупани като във филм", каза той. "Има стотици мъртви тела, които просто гният на открито поле, на места те са натрупани върху други тела като импровизирани стени. Когато руските войски атакуват на това поле, те използват телата за прикритие, като щит. Но това не работи".

ОЩЕ: Пригожин: Украинците се борят за всяка къща в Бахмут, има 500 отбранителни линии (ВИДЕО)

Путин на церемония за началото на бойната служба на фрегата с ракети "Циркон"

Руският президент Владимир Путин взе участие в церемонията по началото на бойната служба на фрегатата от типа "Адмирал Горшков", която ...

Буданов заяви, че въоръжението на Русия се изчерпва, което я принуждава да прибягва до по-евтини решения като произведените в Иран дронове "Шахид". Техеран отрича да доставя безпилотни самолети на Русия въпреки доказателствата, че Москва е закупила стотици от тях.

През първите два дни на 2023 г. Русия изстреля 84 безпилотни летателни апарата срещу Украйна, като всички те бяха свалени от украинската противовъздушна отбрана. Украинското ръководство неведнъж е заявявало, че няма да отстъпи и сантиметър територия. "Нашата цел, и ние ще я постигнем, е да се върнем към границите от 1991 г., както Украйна е призната от всички субекти на международното право", каза Буданов.

Що се отнася до бъдещето на Русия, той заяви, че има няколко сценария, но посланието е ясно: "Не трябва да се страхувате от трансформацията на Русия. Тя ще бъде само от полза за целия свят".

Режимът на Путин "е за смях на всички", каза Буданов и добави, че руските войски са сведени до защита на териториите, които все още заемат в рамките на Украйна - "и то не за дълго". "Русия вече не е военна заплаха за света, а само приказка", добави той.

Единственият останал проблем, по думите на Буданов, е ядреният арсенал на Москва "и неконтролируемият режим", който ще накара "целия свят да осъзнае необходимостта от денуклеаризация на Русия или поне от международен надзор над нейния ядрен арсенал". "Терористична държава, която размахва ядрена бухалка срещу всички и отправя заплахи, не е режим, който има етично или политическо право да контролира оръжия за масово унищожение", добави шефът на украинското разузнаване.

При поредни данни за стотици убити руснаци: Скандал в Русия с професионализма на руската армия

Руското военно командване изпраща на война в Украйна обучени танкисти и артилеристи, но ги слага в пехотни части, при това без никакви ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

С дронове: Украйна спря тока в Русия на няколко места

Кръв в Грузия заради полицията: Още един опозиционер пострада сериозно (ВИДЕО)

Русия пак удари Одеса с ракети (ВИДЕО)

Последиците от "руския закон" в Грузия: Жестоки боеве пред парламента (ВИДЕО)

Подпалиха къщата на директора на Rheinmetall: Заради оръжието за Украйна

ATACMS удари руски военен полигон. В Москва се хвалят с пленени западни танкове (ВИДЕО)

Десетки са ранени при инцидент на първомайски парад в Германия

Навръх годишнината от присъединяването в ЕС: Хвърлиха коктейл „Молотов“ по историческа синагога във Варшава (СНИМКА)

Ирландската полиция демонтира мигрантския „град от палатки“ в Дъблин (ВИДЕО)

Руските окупатори в Луганск не дават бебетата от родилните домове, ако родителите нямат руски паспорт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа