Путин: За разлика от САЩ, ние не използваме палки срещу протестиращи

6617
Путин: За разлика от САЩ, ние не използваме палки срещу протестиращи
Снимка: Getty Images/Guliver

Руските власти се отнасят към акциите на опозицията по-меко, отколкото в други страни, в това число и САЩ. В тази връзка руският президент Владимир Путин посъветва американските представители да четат морал по-малко.

В интервю пред водещата в американския телевизионен канал NBC Мегън Кели, Путин заяви следното: "У нас се организират митинги на опозицията, у нас хората имат право да изказват своята гледна точка. Да, ако хората по време на изказването на собственото си мнение нарушават действащото законодателство, съществуващия закон, то тогава, разбира се, силите за опазване на реда се стараят да въведат ред", отбеляза Путин. "Нашата полиция, слава Богу засега, във всеки случай, не използва нито палки, нито сълзотворен газ, нито други крайни мерки за въвеждане на ред, каквито виждаме често в други страни, включително и в САЩ", специално обърна внимание президентът на Русия, пише БГНЕС.

Путин: Харесвам хора като Тръмп

Владимир Путин окачестви Доналд Тръмп като прям и откровен човек, с когото той смята да установи нормални делови и лични отношения. &b...

Като пример Путин посочи акцията на граждански протест "Окупирай Уолстрийт" (Occupy Wall Street) срещу икономическото неравенство и социалното разслоение. „Хайде да си спомним движението "Окупирай Уолстрийт", къде е то сега? Силите за опазване на реда и специалните служби на САЩ го разглобиха на малки частички и го разнесоха", отбеляза той.

"Аз не ви задавам въпроса: Как сте с демокрацията в САЩ?”, заяви Путин. "Защо смятате, че имате право да ни задавате такива въпроси, при това постоянно, да се занимавате с морализаторство и да ни учите как да живеем", зададе той риторичен въпрос.

Путин говори и по темата "Майкъл Флин" - бившият съветник на Доналд Тръмп, който напусна поста си заради нерегламентиран контакт с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк. Путин разказа, че е видял Флин на събитие, организирано от Russia Today в Москва. По думите на руския президент той седял на една маса с Флин и си поговорил малко с него, след като произнесъл реч. Чак след събитието Путин разбрал кой е Флин - по думите на руския президент. Според информация на американски медии Флин е взел над 33 хил. долара за участие в събитието, което е проведено преди две години.

"Готови сме да се вслушваме в нашите партньори, готови сме да се вслушваме в оценките тогава, когато подобни неща се използват като инструменти за политическа борба”, обърна се Путин към Мегън Кели, като подчерта, че „Русия се развива по демократичен път”, „това е безусловно и в това никой не може да има никакви съмнения”.

Путин: Русофобията на Запад няма да продължи безкрайно

В рамките на XXI-то издание на Петербургския икономически форум, държавният глава на Руската федерация Владимир Путин проведе традицион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Учени: Не давайте смартфон на децата си преди 13-годишна възраст

Зеленски: Членството на Украйна в ЕС е мечта, която скоро ще стане реалност

Великобритания започва проверки на храните от Евросъюза

Заради закона за чуждестранните агенти: Тежки сблъсъци между протестиращи и полиция в Тбилиси (ВИДЕО)

AstraZeneca признала, че ваксината ѝ срещу COVID може да предизвика тромбоза?

Полша официално подаде заявка за приемане на ядрени оръжия на НАТО

Украйна помоли Европа да защити газовите й хранилища от руските атаки

По стъпките на САЩ: Фон дер Лайен не изключва забрана на TikTok в ЕС

Руски депутат предложи да се проверява сексуалната ориентация на кандидатите за чиновници

Три руски военни части са атакувани в Крим, има ранени: Независим руски източник (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа