Рационализирайте потреблението си на вода с помощта на водния маниак Уолтър

4323
Рационализирайте потреблението си на вода с помощта на водния маниак Уолтър

Нов клип в интернет пусна Европейската комисия в рамките на своята кампания "Поколение, събуди се!", която представлява тревожен сигнал към хората във връзка с неустойчивите модели на потребление.

Главен герой в клипа е водният маниак Уолтър — една свръхчувствителна кофа, обсебена от темата за пилеенето на вода. Клипът е свързан с многоезичния уеб сайт Поколение, събуди се!, чиято цел е да подтикне хората да се замислят за своите потребителски навици и да им помогне да ги променят, така че да живеят по един по-устойчиво развит начин.

От водата се поумнява

За успешно явяване на изпит е достатъчно преди това да изпиеш чаша вода, твърдят британски експерти. Те провели изследване с участието ...

В рамките на кампанията тази година ще има и други начинания, включително нов раздел на този уеб сайт с данни за последиците по отношение на водите от различни продукти, като например джинсите, хамбургерите или бирата. През септември 2012 г. ще стартира открит за широката публика видео конкурс, а в началото на есента ще бъдат организирани прояви на живо в Италия, Нидерландия, Румъния и Испания, които да вдъхновят хората да променят потребителското си поведение.

"Поколение, събуди се!" е кампания на Европейската комисия за постигането на ефективно използване на ресурсите. Целта е да се подобри осъзнаването на екологичните, стопанските, обществените и личните последици от неустойчивото използване на ресурсите и да се предизвикат промени в потребителските модели и поведение. В крайна сметка, целта е да се подпомогнат гражданите да развият в себе си като рутинна проява един отговорен потребителски рефлекс.

 

 

Чиста вода ще потече от кранчетата ни с евросубсидии

Числата са категорични - 36 на сто от хората твърдят, че винаги или много често чешмяната вода има лош вкус или е мътна. Водата, за коя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com