X
 
 

Разследват полицаи във Франция след сигнал за екстремистките им възгледи

815 0
Разследват полицаи във Франция след сигнал за екстремистките им възгледи
Снимка: Getty Images/Guliver
Ръководството на Парижкото управление на полицията ще провери почти 30 служители на реда заради постъпили жалби срещу техните екстремистки възгледи, съобщава телевизионният канал BFMTV.

Въоръжен с нож нападна полицейско управление в Париж

Мъж, въоръжен с нож, нападна служители в полицейско управление в Париж и беше застрелян от полицията, информира Спутник. Според сведени...

Сигналите са събирани от началото на октомври след атаката на полицейски служител срещу негови колеги. Тогава префектът обяви, че е необходимо незабавно да се съобщава за признаци на радикализация сред редиците на правоохранителните органи.

Трима от общо 27-те полицейски служители, споменати в жалбите, са временно отстранени от служба, а двама е трябвало да предадат служебното си оръжие за периода на разследването.

На 3 октомври програмистът от Парижката префектура на полицията 45-годишният Микаел Арпон нападна с нож колегите си на работното им място. В резултат на атаката загинаха четирима души. Прокурорът от антитерористичната прокуратура Жан-Франсоа Рикар съобщи, че убиецът е бил привърженик на радикалния ислям, припомня БГНЕС.

Actualno.com

Етикети: