Русия е изтеглила войските си от границата с Украйна, ЕС санкционира руски вицепремиер

17065
Русия е изтеглила войските си от границата с Украйна, ЕС санкционира руски вицепремиер
Снимка: Getty Images/Guliver

Вече върнахме войските, които провеждаха учения по границата с Украйна. Това е казал руският министър на отбраната Сергей Шойгу пред американския си колега Чък Хейгъл.

В разговора Шойгу е посочил, че перспективата за тежки военни действия срещу цивилното население в Украйна е принудила Москва да обяви началото на мащабните военни учения в районите по границата с Украйна.

Американците не искат военна намеса в Украйна, Кери говори за икономически санкции

Повече от половината от американците се противопоставят на военна помощ на Украйна, показва проучване, проведено от изследователския ...

„Веднага след като украинските власти заявиха, че не възнамеряват да използват редовните военни части срещу невъоръженото население, руските подразделения бяха върнати по местата на постоянно разполагане”, заявиха и от пресслужбата на руското министерство на отбраната, предаде Агенция "Фокус".

Междувременно стана ясно, че санкциите на ЕС вече ще ударят, макар и косвено, по руската армия. Причината - в черния европейски списък влизат вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак, началникът на Генералния щаб на армията Валерий Герасимов и ръководителят на Главното разузнавателно управление на Русия Игор Сергун.

Мерките предвиждат замразяване на активите и забрана за издаване на визи на засегнатите лица.

В списъка на ЕС влизат още 15 лица, руски и украински граждани. Включени са постоянният представител на руския президент в Кримския федерален окръг Олег Белавенцев, министърът по въпросите на Крим Олег Савелиев, заместник-председателите на Държавната дума Людмила Швецова и Сергей Неверов, губернаторът на Севастопол Сергей Меняйло, сенаторът от Крим и Севастопол Олга Коватиди, както и представителят на поддръжниците на федерализацията на Украйна в Луганск Герман Прокопиев, „народният губернатор” на украинската Луганска област Валерий Болотов, двама от лидерите на „Донецката народна република” Андрей Пургин и Денис Пушилин, заместник-началникът на народното опълчение в Донбас Сергей Циплаков и ръководителят на народната отбрана на Донбас в град Славянск Игор Стрелков.

САЩ казва: Наши войски няма да идват в България, за компенсации търсете ЕС

Съединените американски щати не възнамеряват да изпращат свои войскови части в България заради кризата в Украйна. Това заяви пред bTV з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа