Русия не пуска военния аташе на Германия

9177
Русия не пуска военния аташе на Германия
Снимка: Gettyimages.com

Руското външно министерство неочаквано отхвърли молбата на германското правителство да бъде издадена виза на бригаден генерал Герт Гавелек, който тези дни трябва да встъпи в длъжност като военен аташе в германското посолство в Москва, пише сп. "Шпигел", цитиран от ТАСС.

От руска страна не последва каквото и да било обяснение за отказа, посочва германският седмичник, отбелязвайки, че в германските дипломатически среди смятат инцидента за ответна мярка, допълва Дарик нюз.

Русия с две предложения към Турция във връзка с "Турски поток"

Русия е направила две предложения към Турция за проекта "Турски поток" – по едната отсечка и по четирите отсечки. Това съобщи р...

Неотдавна Германия отказа достъп на руски военен представител, който трябваше да работи в руското представителство в Берлин, припомня "Шпигел".

По данни на изданието при рутинна проверка сътрудници на Федералната служба за защита на Конституцията (германското контраразузнаване) в Кьолн се натъкнали на "неприемливи" данни от биографията му. Какво означава това в конкретния случай не е ясно, пише списанието.

Какъвто и да случаят, това е нов удар за и без друго усложнените заради кризата в Украйна отношения с Русия, допълва то.

Петдесет и шест годишният Гавелек е първият от множество бивши офицери от армията на някогашна ГДР, стигнал до ранг генерал в бундесвера (германските въоръжени сили). Той говори свободно руски език и е завършил военната академия "М.В Фрунзе" в бившия Съветски съюз, отбелязва ТАСС.

Русия призова да се създаде трибунал за войната във Виетнам

Според заместник-председателя на комисията по международни отношения на руската Дума Андрей Климов, международната общност трябва да о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа