Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия пусна видео с предалите се от "Азовстал", пропаганда ли е? (ВИДЕО)

19 май 2022, 12:28 часа • 21010 прочитания

Руското министерство на отбраната съобщи в четвъртък, че през изминалото денонощие още 771 украински бойци от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол са се предали. С това по информацията на ведомството общият брой на изведените бойци от понеделник, 16 май, насам става 1730 души. 

Броят на ранените сред тях е 80, коментира говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Част от бойците са прехвърлени в следствения арест в Ростов на Дон, други - в Таганрог, съобщи и Би Би Си, позовавайки се на руски медии. Източниците твърдят, че „от Таганрог те ще бъдат разпределени по-нататък“.

Повече от половината украински бойци са напуснали завода, по думите на ръководителя на сепаратистката Донецка народна република Денис Пушилин, цитиран от ТАСС. Точният брой на бойците, които остават, обаче е неясен, като Украйна и Русия дават противоречиви цифри.

ОЩЕ: Съветник на Зеленски: Хора, които не са участвали в преговорите за "Азовстал", да спрат да си правят пърформанси 

Междувременно от руското министерство на отбраната публикуваха видео, в което украинските бойци разказват, че ги държат при добри условия, настанени са на двуетажни легла, хранят ги и на ранените е оказана медицинска помощ.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес