Русия се отказва от лятното часово време

34983
Русия се отказва от лятното часово време

Руската Държавна дума одобри днес на второ и трето последно четене законопроект за връщане към "зимното часово време", предаде ИТАР-ТАСС.

В подкрепа на законопроекта се обявиха 442 депутати, против бе един, а въздържали се нямаше. В "Закона за изчисляване на времето" се предвижда московското време да съответства на третия часови пояс спрямо координираното универсално време (англ.  Coordinated Universal Time; фр. Temps Universel Coordonne -UTC), тоест три часа след Гринуич. Досега действаше правилото UTC + 4 часа.

В Русия скок на глобите за нарушения по време на митинги

Държавната дума (долната камара на руския парламент) одобри рязкото увеличаване на глобите за нарушаването на реда при провеждането на ...

Законът забранява сезонните смени на времето, тоест от зимно към лятно. Той определя 11 часови зони за Руската федерация - от най-западната за Калининградската област до най-източната за Чукотка и Камчатка, информира БТА. 

Вносителят на законопроекта - председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Сергей Калашников - каза в пленарната зала, че "законопроектът е отчел в максимална степен" мнението на административните субекти на федерацията. След като законопроектът бъде подписан от президента, разпоредбите му ще влязат в сила на 26 октомври  т.г., посочва ИТАР-ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com