Салах Абдеслам е предаден на френските власти

562
Салах Абдеслам е предаден на френските власти

Основният заподозрян за атентата в Париж Салах Абдеслам е предаден на властите във Франция, съобщиха от федералните власти в Белгия.

"С оглед разследването на парижките атаки от 13-ти ноември, Салах Абдеслам е предаден на френските власти тази сутрин", съобщиха от прокуратурата, като допълниха, че допълнителна информация относно точния час и други детайли по прехвърлянето няма да да бъде предоставена.

Абдеслам казал за Париж: Ако исках, можеше да има още жертви. За щастие не го направих

Заподозреният като основен организатор на парижките атентати Салах Абдеслам доброволно решил да не се самоубие по време на терористични...

Абдеслам, който е от марокански произход, е роден в Брюксел, но има и френско гражданство. Той е смятан за последния жив член на джихадистката клетка, която осъществи нападенията в Париж от 13 ноември и Брюксел от 22 март. При двете ислямистки акции загинаха съответно 130 и 32 души, а отговорността за тях пое групировката "Ислямска държава".

Абдеслам беше издирван от европейските власти още след парижките атаки, в които брат му Брахим беше един от самовзривилите се атентатори. Салах обаче беше задържан в родния му квартал Моленбек в Брюксел едва миналия месец, само 4 дни преди атентатите на летището и в метрото на белгийската столица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com