Само часове след Brexit Фарадж се отметна от обещанието си за милиони за здраве

17334
Само часове след Brexit Фарадж се отметна от обещанието си за милиони за здраве
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) и евроскептик №1 Найджъл Фарадж вече започна да се отмята от обещанията, дадени по време на кампанията за напускане на Европейския съюз.

Припомняме, че на вчерашния референдум точно 17,410,742 гласуваха "за" напускане на съюза.

Ще оцелее ли Европейският съюз след Brexit?

Британският вот, с който Великобритания става първата държава, която напуска Европейския съюз, е разбиващ удар, който заплашва оцеляван...

В коментар, едва час след като резултатите от референдума станаха ясни, Фарадж обяви, че кампанията за напускане на ЕС е направила огромна грешка, пише британският "Телеграф".

Обещанието на привържениците на напускането беше, че Великобритания ще спести 350 милиона паунда на седмица от излизането от ЕС. В кампанията той твърдеше, че тези пари ще отидат в здравната каса на Острова.

Тази сутрин обаче, запитан дали може да гарантира, че наистина 350 милиона паунда ще отидат в британската здравна каса, Фарадж отговаря: "Не, не мога. Никога не бих обещал такова нещо." И допълни: "Това беше една от грешките на кампанията за напускането".

Въпреки това Найджъл Фарадж беше доста доволен от резултатите, особено с оглед на това, че късно снощи ранните резултати показваха, че британците са гласували за оставане в Евросъюза.

йджъл Фараж, лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство, евроскептик №1, вече започна да се отмята от обещанията, дадени по време на кампанията за напускане на ЕС.

Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!
24 юни 2016 10:30221
След Brexit, Туск обяви ЕС от 27 страни
24 юни 2016 10:1434
Решението за Brexit: А какво следва след това?
24 юни 2016 10:07111
Шулц предупреждава: Поемате по труден път!
24 юни 2016 09:2327
Льо Пен, Вилдерс, Михалолиакос. Кой ще подеме еxit-а
24 юни 2016 09:0932
В коментар, едва час след като резултатите от референдума станаха ясни, Фараж обяви, че кампанията за напускане на ЕС е направила огромна грешка, пише британският "Телеграф".

Обещанието на привържениците на напускането заявиха, че Великобритания ще спести 350 милиона паунда на седмица от излизането от ЕС. И къде щели да отидат въпросните спестени пари? В NHS, здравната каса на Острова.

Но тази сутрин, запитан дали може да гарантира, че наистина 350 милиона паунда ще отидат в британската здравна каса, Фараж отговаря: "Не, не мога. Никога не бих обещал такова нещо!"

И допълни: "Това беше една от грешките на кампанията за напускането". Фараж призова и днешната дата да бъде обявена за национален ден на независимостта, за да се "отпразнува историческият вот".

"Беше едно голямо упражнение на демокрация", призна Фараж пред британското Radio 4.

Въпреки това Найджъл Фараж беше доста доволен от резултатите, особено с оглед на това, че късно снощи ранните резултати показваха, че британците са гласували за оставане в ЕС

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2016/06/24/faraj-dava-nazad-referendumyt-igra-na-demokraciia.306760

ЕС чака бърза молба от Лондон за напускане

Европейският съюз очаква от Лондон възможно най-бързо подаване на молба за излизане от общността. Това се казва в разпространено съвме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа