Самолет се разминал с катастрофа в Шотландия за седем секунди

8550
Самолет се разминал с катастрофа в Шотландия за седем секунди
Снимка: Thinkstock

Невероятно опасен инцидент се е разиграл преди четири месеца със самолет на компания Longanair, като чак сега се оповестяват подробности, информира Sky News.

При редовен полет от Абърдин до Шетланд на самолет с 30 пасажери и трима души екипаж станало нещастие - мълния ударила самолета. Той започнал да губи височина и да пада към земята. Заради включен автопилот обаче пилотите не могли да наберат веднага височина. Те не разбрали, че не могат да поемат управлението, защото мълнията изключила всички други прибори. Чак когато самолетът стигнал до само 1100 фута над морето, се включили алармите и летците се "преборили" с машината и я издигнали - седем секунди преди самолетът да катастрофира.

Самолет на "Еър Франс" на косъм от катастрофа

Самолет на "Еър Франс" се размина на косъм от катастрофа. Единствено съобразителността на пилотите предотвратила трагичния завършек на ...

Машината благополучно се приземила в Абърдийн, а сред пътниците нямало пострадали, но много от тях били в шокова състояние. В съобщението се казва, че този инцидент е станал още през декември, но по неизвестни причини инцидента е огласен едва сега.

Беше наистина ужасно, коментира Шона Менсън, която е пътувала на самолета. Особено за хора с малък опит в летенето това си беше кошмар. На човека, който беше до мен, очите му се разшириха като на заек, осветен от фаровете на приближаващ автомобил, казва Менсън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа