"Шарли Ебдо" с рекордни приходи след атентата

11195
"Шарли Ебдо" с рекордни приходи след атентата
Снимка: Getty Images/Guliver

Френското сатирично списание "Шарли Ебдо", в чиято редакция миналата седмица ислямисти застреляха няколко от редакторите и карикатуристите, вероятно ще реализира рекордни приходи след атентата. Те ще дойдат не само от продажбата на новия борй, но и от абонаменти, дарения и държавна помощ. Смята се, че ще надминат 10 млн.евро, съобщава АФП.  

Това е значителна сума за относително малко издание, а през декември той дори е имал проблеми да плаща на служителите си.

Протести в Истанбул заради препечатани карикатури от ”Шарли Ебдо”

Десетки проислямистки настроени турци протестираха в Истанбул срещу редакцията на в. „Джум-Хуриет”, съобщи Нова телевизия. ...

Тиражът на новия брой, публикуван на 14 януари, достигна 5 милиона екземпляра, цената на печатната версия – 3 евро. Ако целият тираж е бил изкупен, както се съобщи още в сряда, приходите на "Шарли едбо" само от това издание са 15 милиона евро, а печалбата – около 8 милиона.

Броят на абонатите на вестника се увеличи от 7 000 до 120 000 души, като много от тях мотивират решението си с поддръжка за вестника и солидарност с жертвите на ислямизма

Вестникът получава и неочаквани приходи от продажби, например авиокомпанията "Ер Франс" е купила 20 000 броя за пътниците си и е платила пълната им цена, въпреки че обикновено получава значителни намаления при такива покупки.

Освен това даренията за сатиричния седмичник се трупат – и от Франция, и от чужбина. Фондът "Преса и плурализъм", който позволява да се правят освободени от данъци дарения за медиите, обяви, че вече е получил 1,4 милион евро от над 21 000 частни лица.

Братя Куаши получили $ 20 хил. от Ал Кайда

Братята Саид и Шериф Куаши, избили 12 души при атаката срещу редакцията на в. "Шарли Ебдо", са получили 20 000 долара от "Ал Кайда". Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com