Шокиращи разкрития за убиеца на шведската журналистка Ким Вал

13977
Шокиращи разкрития за убиеца на шведската журналистка Ким Вал
Снимка: Стопкадър Youtube

Шокиращи открития са направили следователите, разследващи убийството на шведската журналистка Ким Вал. Полицията е открила записи с кадри на мъчения и обезглавявания на жени в компютъра на главния заподозрян в убийството на Вал Петер Мадсен, съобщи BBC.

По думите на прокурора записите са били открити в един от персоналните компютри на Мадсен в лабораториите, където той е работел. По данни на Reuters на кадрите се вижда как жените са душени, обезглавявани и изгаряни. Според следствието кадрите са автеничти.

На подводницата на Петер Мадсен е открита кръв от шведската журналистка Ким Вал

Разследващи са открили следи от кръв от шведската журналистка Ким Вал на борда на подводницата на Петер Мадсен, съобщи bTV. Преди дни ...

Засега Мадсен отрича вината си. По думите му компютърът, в който са намерени видеата не е негов, а е собственост на лабораторията и е можело да бъде ползван от всеки от сътрудниците му, информира Newsweek.

Според версията на изобретателя смъртта на Вал е била случайност – люк, тежащ 70 кг я е ударил по главата. 46-годишният инженер разказа, че се опитал да погребе журналистката в морето и смятал да се самоубие, като потопи подводницата.

От следствието не вярват на Мадсен. По думите на разследващия прокурор подозренията към Мадсен само са се засили след показанията му. Съдът постанови още четири месеца арест. Според АР става въпрос за още 4 седмици, т.е. до 31 октомври. Разследването по делото продължава.

Припомняме, че на 10 август 30-годишната журналистка на свободна практика Ким Вал изчезна, след като тръгва на разходка с подводницата на Мадсен "Наутилус", която се смята за най-голямата частна подводница в света. Вал е искала да напише материал за изобретателя и неговите постижения.

Откритото тяло в датски води е на изчезналата шведска журналистка

Датската полиция потвърди, че тялото на жена, открито в понеделник в морето край о. Амагер, принадлежи на изчезналата на 10 август швед...

На следващия ден подводница потъна. Мадсен беше спасен, но от спътницата му нямаше и следа. Самият Мадсен твърдеше, че малко преди потъването е оставил Вал на един от островите. По-късно промени показанията си и съобщи, че Вал е загинала при нещастен случай и че я е погребал в морето.

Полицията обаче открива признаци за умишлено потапяне на подводницата и Мадсен е арестуван. Според следствието той умишлено е потопил плавателния съд, за да се разправи с Вал и да скрие следите от престъплението. 10 дни по-късно, на 21 август, полицията намери труп на жена с липсващи крайници и глава. Тялото е било намерено в района на потъването на лодката, близо до Копенхаген.

По думите на прокурора при аутопсията на Вал са установени 15 удара с нож – по гениталиите и гръдния кош. Според експертите раните са получени „малко преди или скоро след смъртта ѝ“. Точната причина за смъртта на Ким Вал обаче още не е установена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Предупреждение от високо: Германия трябва да се предпази от военно нападение

Италианските ВВС прехванали самолети над Балтийско море, смятат, че са руски

Защо Путин иска от руския народ да приеме всички лишения като патриотичен дълг

Германците са разтревожени. Предпочитат да пестят парите си, вместо да харчат

Войната в Украйна - Германия допусна грешки

Тежки времена за някои пенсионери в Германия - ето с колко пари на месец трябва да се оправят

Украйна ще получи рекордно бюджетно финансиране от партньорите си за март

Руската църква обяви войната в Украйна за "свещена". Според нея Русия е призвана да спаси света и води поход срещу "силите на злото"

Русия твърди, че е предотвратила терористична атака в Ставрополския край (ВИДЕО)

Откриха спирка с отливките на жертвите на Везувий в Помпей (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа