Синът на френски министър е обвинен във фалшифициране на документи

3165
Синът на френски министър е обвинен във фалшифициране на документи
Снимка: Getty Images / Guliver

Срещу Тома Фабиус, син на френския министър на външните работи, е повдигнато обвинение във фалшифициране и използване на фалшиви документи във връзка с деяния, свързани с увлечението му по хазарта. Това предаде AFP, позовавайки се на съдебен източник, запознат със случая.

Грози го и обвинение в измама, укриване на данъци, злоупотреба с доверие и злоупотреба с корпоративни активи.

Франция е внесла предложение за нови санкции срещу Иран

Франция внесе в ЕС предложение за въвеждане на нови санкции по отношение на Иран заради изпитания на балистични ракети. Това съобщ...

Неприятностите на Фабиус започнаха през 2011 г. с оплакване на банка Сосиете Женерал. Банката го обвини, че по времето, когато се намирал в Мароко изпратил имейл, внушавайки на мароканско казино, че Тома Фабиус в скоро време ще е получател на 200 000 евро.

При разследването следователите се заинтересували и от начина на живот на министерския син и по-специално от условията, при които през 2012 г. е придобил апартамент от 300 кв.м на булевард Сен-Жермен, в сърцето на Париж, за 7 милиона евро.

Освен процедурата във Франция Фабиус-младши има неприятности и с американското правосъдие. Прокуратурата на американския щат Невада обвинява сина на френския външен министър в мошеничество и кражба. Той е подписал чекове без покритие за повече от 3,5 милиона долара в няколко казина на Лаос Вегас през 2012 г.

В края на октомври властите на Невада издадоха заповед за арест на Фабиус-младши. Според представител на прокуратурата на окръг Кларк в щата Невада, където е разположен Лас Вегас, заповедта действа на цялата територия на САЩ и Тома Фабиус може да бъде арестуван при първата си поява в САЩ, но заповедта не е международна.

Таксиметрови шофьори, авиодиспечери и учители протестират във Франция

Двадесет души са арестувани в Париж по време на днешната стачка на такситата във Франция, съобщават медиите в страната. Засегнати от с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа