X
 
 

След стачките, Макрон ще преразгледа пенсионните реформи във Франция

1108 0
След стачките, Макрон ще преразгледа пенсионните реформи във Франция
Снимка: Getty Images/Guliver
Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне на 8 декември с министрите от кабинета, с които беше изготвена радикалната пенсионна реформа, която предизвика национална стачка в страната, която прекъсна голяма част от парижкия транспорт, предава AFP, цитирана от Агенция "Фокус".

Транспортните услуги остават парализирани на 8 декември. Само две от линиите в метрото оперират във френската столица. От шестте влакови линии в Париж функционира само една.

Стачка на транспортни работници парализира Париж (СНИМКИ)

Париж е парализиран от стачка на траспортните работници. Профсъюзите протестират срещу планираната пенсионна реформа на президента Еман...

Стачките започнаха по-рано, след като бяха оповестени плановете за реформа в пенсионната система в страната, която предвижда намаляване на някои пенсии и премахване на правото на работници в редица отрасли да се пенсионират по-рано. Премиерът на Франция Едуард Филип настоя по-рано, че правителството няма да се откаже от плана.

„Ако не направим широкообхватна, сериозна и прогресивна реформа  днес, някой друг ще направи брутална такава утре“, каза премиерът, цитиран от френските медии.

От своя страна ръководителите на профсъюзите във Франция, организатори на стачките, заявиха, че те няма да спрат, докато не бъде оттеглена реформата.

Премиерът скоро ще оповести всички детайли от плана на правителството, който може да предизвика допълнително напрежение.

Сблъсъци, горящи автомобили и сълзотворен газ по улиците на Париж (СНИМКИ)

Демонстрантите от движението на „жълтите жилетки”, недоволстващи от поскъпването на горивата, подпалиха десетки коли в райо...

В протестите на 5 декември участваха поне 800 хил. души, като се стигна и до отделни сцени на насилие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители