X
 
 

Словакия изгони руски дипломат

877 1
Словакия изгони руски дипломат
Снимка: Pixabay
Словакия експулсира руски дипломат. Премиерът Петер Пелегрини съобщи, че това е станало "въз основа на информация, получена от военното разузнаване". На 22 ноември 2018 г. бе експулсиран дипломат от апарата на военния аташе към руското посолството в Братислава. Той бе обявен за персона нон грата, тъй като е извършвал разузнавателна дейност против Словакия и НАТО.

Руският дипломат е напуснал Словакия, преди да изтекат две денонощия от обявяването му за персона нон грата, предаде БГНЕС.

Словашкият външен министър подаде оставка заради Глобалния договор за миграция

Словашкият външен министър подаде оставка в четвъртък, след като парламента прие резолюцията съветваща правителството да отхвърли догов...

Експулсирането "бе учтиво, както е прието в дипломацията, според дипломатическите норми", подчерта Пелегрини и добави. Словакия поддържа "стандартни отношения" с Русия и неотклонно изпълнява ангажиментите си към НАТО и ЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Аре бе! Словаците не са ли и те братя славяни? Или май кажи-речи само руснаците са ни братя славяни? Всички останали са "фашисти", "империалисти", "агресори", "терористи", само не и славяни? Кога ще видим и ние изгонен руски дипломат без оная говорителка на Разпутин със сладкото име да не ни размаха назидателно пръст???