X
 
 

Според Тереза Мей ударите в Сирия са били успешни

1258 2
photo of Според Тереза Мей ударите в Сирия са били успешни
Снимка: Getty images/Guliver
Британският министър-председател Тереза Мей излезе с официално изявление за ударите в Сирия, нанесени от страната й, САЩ и Франция, съобщава The Guardian.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че в момента все още се уточняват резултатите от британските въздушни удари, но правителството е „убедено в успеха“.

Тръмп и Мей ще работят върху отговор на химическите атаки в Сирия

Британският премиер Тереза Мей и президентът на САЩ Доналд Тръмп са се съгласили да продължат да работят в тясно сътрудничество по межд...

Същевременно тя допълни, че атаките са били „правилни и законни“. „Те ще изпратят ясен сигнал до тези, които вярват, че употребата на химическо оръжие няма да има последствия“, допълни тя.

Според министър-председателя на Великобритания, военните действия ще облекчат по-нататъшното страдание а сирийския народ.

„Не става дума за сяна на режима. Това е ограничен, насочен и ефективен удар с ясни граници“, заяви Мей и уточни, че той цели спирането на възможностите за проучване, развиване и употреба на химическо оръжия.

„Ударите снощи бяха значително по-мащабни от тези на САЩ отпреди година и целят по-голямо влияние върху възможностите и волята на режима да използва химическо оръжие“, допълни Мей, цитирана от агенция „Фокус“.

BBC: Тереза Мей е готова да тръгне на война в Сирия без парламентарно одобрение

Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви, че е готова да се присъедини към военни действия срещу пр авителствените сили на Сирия бе...

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Сравнение 1 Сравнение преди 1 година Профил на трол?
    Според Тереза Мей ударите в Сирия са били успешни, тъй като от 103 изстреляни крилати ракети целите в Сирия са достигнали само 30% от тях а другите 70% са били свалени от сирийската армия със стара техника доставена им от СССР.
  • Тодоров 1.1 Тодоров преди 1 година Профил на трол?
    И това за свалените ракети, според кой???😀
    : 0 !