Столтенберг обяви, че Черна гора е силен претендент за членство в НАТО

3219
Столтенберг обяви, че Черна гора е силен претендент за членство в НАТО
Снимка: Getty Images / Guliver

Черна гора е силен претендент за членство в НАТО, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на съвместна пресконференция с черногорския премиера Мило Джуканович, съобщава БГНЕС.

„Отношенията на Алианса с Черна гора са стабилни и съдържателни. Вие сте важен партньор за НАТО. Черна гора е силен претендент за членство в Алианса”, каза Столтенберг.

Столтенберг: НАТО няма да се намесва в Сирия

НАТО не планира да се намесва в ситуацията в Сирия. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той каза това по врем...

На 11 юни тази година по време на предишното си посещение в страната Столтенберг обеща, че НАТО ще вземе решение през декември. На 16 септември парламентът на Черна гора прие резолюция в подкрепа на интеграцията в НАТО. Членството в Алианса, както се посочва в документа, ще засили положението на страната на международната сцена.

"Така Черна гора ще стане съюзник на големите световни сили и ще бъде партньор при вземането на важни решения, отнасящи се не само до нея, но и до регионалната и глобалната сигурност", се казва в резолюцията.

Както отбеляза Столтенберг днес, Черна гора е постигнала напредък в реформите и в регионалното сътрудничество. Въпреки това, той подчерта, че решението все още не е взето, а това се очаква да стане през декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com