Тереза Мей яростно защити гледната си точка за Brexit

2468
Тереза Мей яростно защити гледната си точка за Brexit
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза Мей отхвърли обвиненията, че не вярва в Brexit и настоя, че ще постигне успех "независимо от изходаю' на преговорите с ЕС, съобщава BBC.

В интервю за британската държавна медия Мей заяви, че планът ѝ за търговията след излизането на Лондон от ЕС не е мъртъв, независимо от факта, че беше отхвърлен от европейските лидери. Мей призова своята Консервативна партия, която провежда годишния си конгрес в Бирмонгам, да се обедини и да я подкрепи.

Според Меркел остава неясно какво иска Великобритания

Според германския канцлер Ангела Меркел Великобритания все още не е заела ясна позиция по това какви отношения иска с ЕС след Brexit. М...

Бившият кмет на Лондон и бивш външен министър Борис Джонсън определи "Плана от Чекърс" (наречен по името на правителствената резиденция край Лондон) на премиера като "умопомрачение". Той заяви, че вероятно ще е в състояние да сключи много по-добра сделка с Брюксел от Мей.

Премиерът обаче беше категорична: "Аз наистина вярвам в Brexit. Вярвам в плана, с който ще уважи вота на британските граждани и същевременно ще защитя нашия съюз, нашите работни места и бъдещето на страната. Затова се опитвам да постигна наистина добра сделка за свободна търговия с ЕС, а именно това стои в основата на Плана от Чекърс".

Лейбъристката партия вече обяви, че ще подкрепи Тереза Мей в парламента, ако тя се съгласи на плана им за митнически съюз с ЕС и на сделка по Brexit, която гарантира правата на работещите и защитава работните места.

Европейските лидери отхвърлиха плана на Мей за Brexit, тъй като според тях той ще омаловажи единния пазар, като позволи на Лондон да избере само европейските закони, който му харесват най-много. Според британският премиер обаче планът ѝ Брюксел и Лондон да споделят "общ правилник" за стоките, но не и за услугите, е единственият възможен начин да се избегне твърда граница между Северна Ирландия и Република Ирландия, която ще остане членка на ЕС. Според Мей не става въпрос само за външна политика, но и за теми, касаещи вътрешните проблеми. Тя заяви, че частни лица и компании, които не плащат данъци във Великобритания, ще бъдат обложени с по-висок данък с до 3 процента при закупуването на имот в Обединеното кралство. Това, по-думите ѝ, ще спре изкуственото покачване на цените на жилищата в страната, а средствата ще бъдат използвани за облагородяване на градската среда.

Без привилегии за работа във Великобритания, защото си от ЕС - напълно възможно

Британското правителство се съгласи, че гражданите на ЕС не трябва да имат преференциален достъп до работа във Великобритания в сравнен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Латвия призовава гражданите си да подготвят мазетата си за убежища при нападение

Отстраниха свещеника, отслужил панихида в памет на Навални

Нов руски удар остави част от Одеса без ток, поразени са десетки сгради (ВИДЕО и СНИМКИ)

Заради прах от Сахара: Небето в Гърция стана оранжево (ВИДЕА)

Сунак и Туск доволни от партньорството си в НАТО

Забрана за използване на изкуствен интелект: Британец генерира повече от 1000 неприлични снимки на деца

Макрон: Косово да създаде Асоциацията на сръбските общини

Редом до поразените рафинерии: Ударен е и руски военен завод в Липецк (ВИДЕО)

Руският език отпада като втори в училище в Латвия

Украйна атакува, руски петролни рафинерии горят (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа