Тимошенко иска нови санкции срещу Русия

24622
Тимошенко иска нови санкции срещу Русия

Кандидатът за президент на Украйна Юлия Тимошенко предложи по време на обшоукраинската кръгла маса да бъдат помолена международната общност за нови санкции срещу Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

„Ние сме длъжни да се обърнем още веднъж към страните-гаранти на целостта на нашата държава., да се обърнем към ЕС и всички играчи на геополитическото пространство, незабавно да се направят няколко стъпки. Първо – ясно да се оповести как светът ще съблюдава гаранциите, ясно и понятно да заяви, дали те ще се изпълняват. Второ – трябва накрая да поискаме , да бъде въведено трето ниво на санкции по отношение на Русия”, заяви Тимошенко.

Лавров: Украйна си решава за членство в ЕС и НАТО, но Русия е против влизане на Киев в НАТО

Украйна сама ще реши дали иска да се присъедини към ЕС и НАТО, но позицията на Русия по въпроса е категорична - ние сме против. Това за...

Тимошенко заяви, че руският президент Владимир Путин носи персонална отговорност за събитията в Източна и Южна Украйна, предаде Укринформ.

„В момента се води необявена война. Считам, че за всичко което се случва в Украйна персонална вина носи Владимир Путин. Най-вашният въпрос, който трябва да бъде решен е прекратяването на агресията срещу Украйна о да се прекрати всичко, което предизвиква страх в украинците”, заяви Тимошенко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа