Трети взрив в метрото в Брюксел

4793
Трети взрив в метрото в Брюксел
Снимка: Twitter, Серж Масар

За трета атака в метрото в Брюксел съобщава белгйското издание NLN. По данни на медията тя е станала на станция Ар Лоа.

По непотвърдени данни, в метрото е имало четири взрива.  По-рано бе съобщено за атаки на станциите Шуман и Мелбек. По последни данни загиналите при атаката са 10 души.

Властите обявиха евакуация на всички метростанции. В града е спрян целия градски транспорт.

Междувременно на мястото на взривовете на летището, които станаха по-рано сутринта, са открити три пояса на смъртници, съобщи Интерфакс.

Полет от София кацнал в Белгия минути преди атентатите

Самолет от София е кацнал на летище Шарлероа в Белгия буквално минути преди експлозиите на летище Завентем, при които загинаха поне 17 ...

В белгийската столица се усещат прекъсвания на мобилните връзки.

Eurostar е преустановила движението на влаковете от и за централната гара в столицата на Белгия Brussels Midi, съобщават от компанията. 

Всички влакове от Париж за Брюксел са преустановени, съобщава Guardian.

Евакуирана е административната сграда на белгийския премиер и сградата на парламента. Европейската комисия е отменила всички срещи и мероприятия, планирани за днес.

По-рано поне 17 души загинаха и над 30 са ранени след експлозиите на летище Зевантем, което се намира на 11 км от Брюксел, съобщи ТАСС. Експлозиите са станали малко преди 8 часа местно време.

Преди експлозиите е била чута стрелба, информира руската RT, позовавайки се на местни медии. По информация на Sky News преди взрива са се чували крясъци на арабски.

Испания: Зад взривовете в Брюксел стоят терористите от ИД

Зад взривовете в Брюксел стоят терористите от „Ислямска държава“, това е заявил и.д. министъра на външните работа на Испани...

Взривът е бил толкова силен, че стените са се разтресли, а целият покрив на салона за заминаващи се е сринал, пише агенция Belga.

Нивото за терористична заплаха в Белгия е повишено на максималната четвърта степен.

По-рано NBC News съобщи за няколко жертви, цитирайки шефа на белгийската полиция. Федералният прокурор на Белгия съобщи, че е имало експлозии, но не потвърди дали са следствие на терористична атака, предаде Politico.eu.

Експлозиите на аеропорта и в метрото в столицата на Белгия става само 4 дни след залавянето на 26-годишния Салах Абдеслам. Той е заподозрян, че е единственият оцелял атентатор от нападенията в Париж от 13 ноември миналата година. Вчера министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон предупреди, че залавянето на един терорист може да активира друг.

Информацията е обновена към 11.42 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа