Тристранните преговори за Украйна ще продължат

19620
Тристранните преговори за Украйна ще продължат
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерите на Франция и Германия напуснаха Москва късно тази нощ след петчасова среща с Владимир Путин с обещанието да продължат преговорите за прекратяване на сраженията в Украйна. Изявление пред медиите нямаше.

След срещата в Кремъл президентът Франсоа Оланд и канцлерът Ангела Меркел се отправиха обратно към летището, информира Нова телевизия.

Франсоа Оланд призовава Русия към спазване на териториалната цялост на Украйна, а Киев към сдържаност

Русия трябва да поеме ангажимент да спазва териториалната цялост на Украйна, каза френският президент Франсоа Оланд, и поиска Киев "да ...

По-рано те проведоха подобни разговори и с украинския президент Петро Порошенко. След разговорите Москва и Берлин описаха ангажимента си да работят върху „съвместен документ“, който да вдъхне нов живот на рухналото мирно споразумение, подписано през септември в Минск.

На срещата тримата лидери са постигнали съгласие да започнат работа върху създаването на текста на възможен съвместен документ за разрешаване на кризата в Украйна. Това съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. Представител на френската делегация потвърди договорката.

Според помощника на президента на Съединените щати по националната сигурност Сюзън Райс целта на посещението на лидерите на Германия и Франция в Москва не е сключване на едностранна сделка за сметка на Украйна. Тя подчерта, че е все още рано да се предсказват резултатите от пътуването. По думите й Берлин и Париж постоянно сверяват плановете си с Белия дом.

Украинският президент Петро Порошенко каза днес, че френско-германското предложение за прекратяване на конфликта с проруските сепаратисти в източна Украйна може да проработи. Информацията съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Синът на Порошенко припадна, Ангела Меркел пристигна в Украйна

Синът на украинския президент Петро Порошенко припадна по време на тържествен молебен след церемонията по издигането на държавното зн...

Порошенко, който участва в конференцията по сигурността в Мюнхен, отговори утвърдително на въпроса на дали инициативата, представена от германската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд на президента Владимир Путин вчера може да проработи.

Украинският президент добави, че се надява да съдейства за по-голяма сигурност в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа