ЮКИП на крачка от британския парламент

10862
ЮКИП на крачка от британския парламент
Снимка: Gettyimages

Започнаха частичните избори, които могат да разтърсят британската политика, осигурявайки влизане в парламента за първи път на антиимигрантската и антиевропейска Партия на независимостта (ЮКИП), предаде БГНЕС.

Депутатът Дъглас Гарсуел напусна Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън и премина в ЮКИП през август. Очаква се той да запази без проблеми мястото си в Клактън, Югоизточна Англия. Подкрепата за Партията на независимостта нараства непрекъснато от години и тя получи най-много гласове на изборите за Европейски парламент през май с 27%.

Но партията все още не е спечелила място в Камарата на общините. Лидерът на ЮКИП Найджъл Фараж обаче е убеден, че пробивът ще бъде направен в ранните часове в петък, когато бъдат обявени резултатите от Клактън. "Хората често са ми казвали: "Харесвам те, но не мога да гласувам за теб, защото не можеш да спечелиш", заяви Фараж пред в. "Таймс" в навечерието на изборите. "Разбиването на тази представа е много, много важно", допълни той.

Спечелването на първо депутатско място ще бъде огромен стимул за ЮКИП преди парламентарните избори през май догодина, на които партията се надява да вкара още депутати. Друг консервативен депутат, Марк Реклес, последва Карсуел като стана член на ЮКИП миналия месец, въпреки че според експертите той по-трудно ще запази мястото си в Рочестър и Струуд, източно от Лондон.

Частични избори се провеждат днес и в Хейууд и Мидълтън в Манчестър след смъртта на местния депутат от Лейбъристката партия Джим Добин. Очаква се ЮКИП да постигне големи пробиви на тези избори, въпреки че според социологическите изследвания лейбъристите ще задържат депутатското място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа