Украинската опозиция поведе „Народна Рада на Украйна”

25770
Украинската опозиция поведе „Народна Рада на Украйна”

Украинските опозиционни партии „Баткивщина”, УДАР, „Свобода” и депутатите от украинския парламент, които не влизат във фракции в украинския парламент създадоха „Народна Рада на Украйна”, предаде .ЛIГА Новости, като се позова на съобщение на депутата от украинската Върховна Рада Андрей Пишний, публикувано във „Фейсбук”.

„Учредителното събрание на украинската Народна Рада започна заседанието си. Току що бе утвърдена единогласно декларацията за провъзгласяване на Народната Рада на Украйна.”, се казва в съобщението.

Плевнелиев отлага посещението си в Украйна заради нарушенията на човешките права

Заради нарушенията на човешките права и политическата нестабилност в страната Росен Плевнелиев отлага планираното си посещение в Украйн...

По-рано днес украинската опозиция припомни, че съгласно „законите от 16 февруари” са дискриминирани и унищожени партиите „Партия на регионите, и КПУ.

Протестиращите започнаха да използват билбордове като барикади, предаде УНИАН. Издигнати са барикади на улица Грушевски.

Десет души са арестувани до момента за нарушаване на обществения ред по време на протестите.

Според следствените материали всички тези лица са взели непосредствено участие в масовите безредици до стадиона на „Динамо” на улица „Грушевски”. Те са извършвали погроми, насилие, унищожаване на обществено имущество и са оказали съпротива на органите на реда при задържането си.

Разрешиха водните оръдия при минусови температури в Украйна

Украинското правителство промени правилата, регламентиращи използването на специални средства за опазване на обществения ред, като разр...

По-рано през деня сътрудници на специалните сили „Беркут” разбиха медицински пункт на протестиращите на улица Грушевски в центъра на Киев, предаде ЛIГА Новости.

При една от атаките на беркутовците пунктът е бил засипан с шумови и газови гранати. Атаката е станала въпреки че медицинския пункт е бил обозначен със съответните знаци, а на входа му е висял фаг с червен кръст.

Отвън се е виждало ясно, че вътре в пункта има лекари, които са успели да се спасят. Не са успели да вземат със себе си медикаменти. В момента спешно се изгражда нов медицински пункт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com