Украйна разследва една от големите опозиционни партии за опит за преврат

31372
Украйна разследва една от големите опозиционни партии за опит за преврат
Снимка: Actualno

Украинската служба за сигурност започна разследване на опит за завземане на властта, след като изследва сървърите, иззети при обиск в киевския офис на опозиционната партия "Баткивщина", съобщиха Интерфакс и ИТАР-ТАСС.

Сред материалите има данни, че при планирането на  протестните акции се е предвиждал силов вариант на развитието им, при който се прилага сила срещу демонстрантите. Това от своя страна предизвиква широк резонанс и подкопава авторитета на действащата власт и президента, заяви представител на спецслужбата.

Янукович подписа амнистията и отмени забраната за демонстрации

Украинският президент Виктор Янукович обнародва спорния закон за амнистията. Това предаде Франс прес. Амнистията важи за участници в ...

Очаква се разследването да продължи два месеца, пише БТА. От "Баткивщина" отрекоха всякаква причастност към подготовка за завземане на държавната власт в Украйна и окачествиха тези  твърдения като провокация.

Междувременно бившият министър-председател на Украйна Микола Азаров отлетя за Австрия с частен самолет, веднага след като подаде оставка, предаде "Газета.Ру", като се позовава на австрийския "Кронен цайтунг".

Сега, според австрийското издание, той се намирал във Виена при сина си и възнамерявал да остане там дълго. Синът на Азаров имал разрешение за пребиваване в Австрия, пише БГНЕС.

В интервю за телевизията прессекретарят на бившия украински премиер не потвърди, но и не отрече информацията за местонахождението на Азаров, отбелязвайки, че това е негова лична работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа