X
 
 

Унгария затяга контрола по границата със Сърбия

785 0
Унгария затяга контрола по границата със Сърбия
Снимка: Getty Images/Guliver
Унгарското правителство е наредило увеличаване броя на полицаите и войниците по границата със Сърбия поради засилване на потока от мигранти, заяви премиерът Виктор Орбан.

На пресконференция той изтъкна, че всеки ден имало по над 100 опита за нелегално преминаване на границата.

Орбан видя бежанците като "мюсюлмански завоеватели"

Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече пристигащите в Европа бежанци „мюсюлмански завоеватели“ и обяви, че неговата стран...

Орбан допълни, че другите три страни от Вишеградската четворка – Полша, Чехия и Словакия – са подготвени да дадат своя принос към усилията за защита на унгарската граница.

Унгарският премиер допълни, че неговата страна ще изпрати полицейски служители в Република Северна Македония със същата цел.

Малко по-рано Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Frontex) обяви, че нелегалната миграция към Европейския съюз през източната част на Средиземно море се е увеличила, за сметка на тази през западната и централната.

През 2019 г. са засечени повече от 82 000 нелегални имигранти по източния коридор в Средиземно море към Гърция, което е ръст от 46 на сто спрямо предходната година.

Ново напрежение около сделката между ЕС и Турция за бежанците

Турция не може да се справи със задаваща се нова вълна от сирийски бежанци, които бягат от ожесточените боеве в Идлиб, предупреди турск...

Агенцията допълва, че броят на нелегалните мигранти на границите на ЕС с Албания и Сърбия е двойно по-голям спрямо миналата година.

Какъв е профилът на нелегалните мигранти през изминалата година можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители