X
 
 

В Германия възникват групи за защита на гражданите

729 0
photo of В Германия възникват групи за защита на гражданите
Снимка: Pixabay
След нападението срещу синагога в източния германски град Хале ан дер Заале миналия месец темата за десния тероризъм в Германия отново влезе във фокус на дебатите. Според федералното правителство в Берлин в резултат на атаката въе всички провинции на сраната са възникнали „самопровъзгласили се защитници“, които имат „десен екстремистки потенциал“, отбелязва изданието Der Spiegel.

Участниците в отрядите се отличават с „произволно застъпничество за сигурност и ред, който се отдалечава от от държавния монопол върху властта и клони дори към насилствени акции". Десните екстремисти се преструват, че държавата не е в състояние да гарантира сигурността и реда, поради което се заемат с тази задача. 

Съд в Берлин решава виновно ли е правителството за глобалното затопляне

Три фермерски семейства в Германия обвиняват правителството, че не полага достатъчно усилия за забавяне на глобалното затопляне, което ...

Според федералното правителство обаче екстремистите преследват различна цел: „По-скоро чужденците или политическите противници трябва да бъдат целенасочено сплашвани от присъствието на десни екстремистки милиции в страната".

Доколкото е известно на федералното правителство, подобни групи има почти всички федерални провинции, но официален Берлин не представя информация за броя на участващите в тях, предаде агенция Фокус.

Миналата седмица федералното правителство прие пакет от мерки срещу десния екстремизъм. Наред с всичко друго, планът от девет точки предвижда затягане на законодателството в областта на оръжията, повече работа по превенция и по-последователно преследване на омразата, включително в интернет мрежата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално