X
 
 

В Испания забраниха политиката на Ryanair за ръчен багаж

11540 2
В Испания забраниха политиката на Ryanair за ръчен багаж
Снимка: Getty Images/Guliver
Нискотарифната авиокомпания Ryanair понесе удар, след като съд в Испания определи новите им ограничения на количеството ръчен багаж като "злоупотреба" и разпореди да не бъдат спазвани в страната, пише БГНЕС, позовавайки се на Euronews.

Съдът взе решението, след като разгледа жалбата на пасажерка на Ryanair, която била принудена да плати 20 евро, за да може да вземе в салона на самолета ръчната си чанта, тежаща над 10 килограма.

Ryanair направи втора промяна в правилата за ръчния багаж

Хората, пътуващи с авиопревозвача Ryanair, ще трябва да бръкнат малко по-дълбоко в джобовете си от днес, ако искат да вземат куфар със ...

Съдът разпореди авиокомпанията да върне парите на жената, да ѝ плати лихви и каза в решението си, че политиката на Ryanair "ограничава правата, дадени на пътниците по закон", в резултат на което не трябва да се прилага в Испания.

Новите правила на Ryanair за салонния багаж бяха въведени през 2018 г. и предвиждат пътниците да плащат допълнителна такса, ако донесат за качване в салона на самолета нещо повече от малка, лична чанта. Те бяха посрещнати с недоволство, защото в миналото компанията позволяваше в салона на самолета да се превозва малък куфар без допълнително заплащане.

Компанията каза, че решението на испанския съд "няма да промени правилата им за превозването на багаж" и го нарече "изолиран случай, в който нашата търговска свобода да определяме размерите на салонния багаж е погрешно разбрана".

Испанският съд подчерта, че решението не може да бъде обжалвано в страната, но още не е ясно дали Ryanair ще се оплаче в Европейския съд в Люксембург.

Ryanair ще иска пари и за ръчния багаж

Край на безплатния ръчен багаж в самолетите на Ryanair. Нискотарифната компания ще въведе нови такси, които ще влязат в сила от ноемв...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Крайно време е някой в Европа / от началниците/ да се заеме с всички нискотарифни компаний заради измамната им политика за евтини билети. Подлъгват хората с привидно евтини билети , но когато започнеш процеса за купуване, почват едни ограничения и "дерат кожи" за чанти, куфарчета. Изнудват те да плащаш за прайорити или за избор на седалка като ако не го направиш неможеш се чекираш т.е. да си получ виж още ›› иш бордната карта 48 часа преди полета. Освен това мамят че можеш да си вземеш багажа за който си платил на борда като в условията им има точка която допуска да ти го сложат в багажното при има необходимост.по тяхна преценка. Тоест плащаш допълнително за услуга която не получаваш, евентуално. И това според тях е нормално...Последните 2-3 години всички тия нискотарифки се уляга да променят условията и да скубят пасажерите за каквото им хрумне. И ако сложиш едно върху друго излиза че няма нищо евтино в избора да пътуваш с тях. Освен това полетите им са или късно вечер или много рано сутрин което е допълнително неудобство за пътуващите и допълнителни разходи във връзка с пътуването. Например Уйз Еър като те стовари в 2:30 посред нощите на летище Варна единствения транспорт даде измъкнеш от летището е такси. Или обади се на приятел за по-евтино. Значи някой не трябва да спи тази нощ за да дойде да те прибере. Ако е от Варна добре , ами ако не е...?! Допълнение към всичко това е че никоя "нормална" авиокомпания не иска да лети до БГ дестинации поради нерентабилност и всички се принуждаваме да ползваме услугите на тия измекяри. Като заключение все пак добре че и тях ги има щото иначе трябва да ходим до летищата в Букурещ или Истанбул което изобщо няма да ни е изгодно ....
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Пътуваш с клм , луфтханза или българия аир- плащаш си като поп и си мирен. Никой насила не те качва в нискотарифните . Аман от тузар тарикати , ама с 3лева в джоба .
    : 1 !
Последно в Актуално