В Мадрид отбелязаха Нова година един ден предварително

23274
В Мадрид отбелязаха Нова година един ден предварително
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Стотици хора се събраха снощи, 30 декември, на централния площад "Пуерта дел Сол" в Мадрид, за да посрещнат предварително новата 2014 година, предаде испанският вестник "Ел Паис" .

„Избързването в посрещането на новата година, започва да се превръща в традиция и всяка година броят на празнуващите на 30 декември се увеличава”, отбелязва вестникът.

Специални пропускателни пунктове на новогодишния концерт в столицата

Зрителите на новогодишния концерт в столицата ще преминават през специални контролно-пропускателни пунктове, където ще се осъществява ...

„Един ден предварително, на площад "Пуерта дел Сол", се събраха стотици хора, които изпълниха традицията да се изядат 12 гроздови зрънца с всеки от 12-те звъна на камбаните, точно в полунощ. Сред присъстващите, имаше много мадридчани, жители на други градове като Толедо, Валенсия, Бадахос и Барселона, както и посетители от други националности.

Празнуващите бяха маскирани по всевъзможни начини, някои бяха пийнали по няколко питиета, а при изпълнението на традицията не липсваха и заместители на гроздето като желирани бонбони, халва, пуканки, които пък бяха придружени от шампанско, вино, ром, бира или сайдер”, пише "Ел Паис". Това, което привлече най-много внимание по време на празненството, беше дронът, който Община Мадрид закупи наскоро за спешни случаи и който беше използван в подготовката за празника.

„Броят на хората, които посещават предварителното честване на Нова година, се доближава, ако и не надхвърля този на 31 декември. Това наложи затварянето на улиците около площад "Пуерта дел Сол" още в девет часа. За официалното честване днес, са предвидени също извънредни полицейски и медицински екипи. По случай отбелязването на Нова година, са въведени промени в графиците на транспорта, почистването и събирането на боклука в испанската столица, предаде още "Ел Паис".

 

Жителите на Камчатка посрещнаха Новата 2014 година

Жителите на руския полуостров Камчатка, Чукотка и на граничните райони в най-източната част на страната вече посрещнаха Новата 2014 год...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com