X
 
 

В Украйна искат създаването на ракета, способна да достигне поне до Урал

679 1
photo of В Украйна искат създаването на ракета, способна да достигне поне до Урал
Снимка: iStock/Guliver
Украинският генерал Игор Романенко, който е бивш заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, обяви, че за да се противопостави на Русия, Киев се нуждае от ракети, които ще "достигат поне до Урал", съобщават украинските медии.

След сключването на Будапещенския меморандум през 1994 г. между САЩ, Русия, Великобритания и Украйна, Киев беше лишен не само от ядрени, но и от ракетни оръжия, оплака се Романенко.

Революцията в Украйна, която не се случи

Преди пет години украинците организираха революция, която трябваше да прогони подкрепеното от Русия правителство и да помете корумпиран...

"Разполагаме само със старата Точка-У с обхват от 120 км. И сега жънем плодовете на такъв подход", отбеляза той.

В момента изпитанията на подобни оръжия "успешно се движат напред", но Киев все още има ограничения, свързани с радиуса на действие на ракетите.

"Украйна се нуждае от ракети, които биха, като минимум, достигали до Урал и покривали цялата територия на Руската федерация. Такива ракети могат да се разглеждат като възпиращо оръжие", заключил Романенко.

Това не е първото амбициозно изявление на украински военни и политици. По-рано военният експерт Валентин Бадрак заяви, че Украйна е в състояние да създаде ракета с обхват от 1500 км, която "може да достигне до Москва".

Сътрудничеството между Русия и НАТО е прекратено

Русия и НАТО изцяло са прекратили сътрудничеството си по гражданска и военна линия. Това обяви заместник-министърът на външните работи ...

Президентът на Украйна Петро Порошенко миналата седмица заяви, че Киев има крилати ракети с радиус на поражение над хиляда километра. Според военния експерт Алексей Подберезкин "нови" ракети заплашват повече самата Украйна, отколкото всяка друга страна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Вървях един следобед.. 1 Вървях един следобед.. преди 4 месеца Профил на трол?
    Без цел, без посока, вървях а беше ПРОЛЕТ и бе красив ДЕНЯ ! Ти лети, Летииииии, Укринска ракета ти! Дааа ! Гутен морген - проснулся ? Понятна ?