X
 
 

Великобритания връща безмитното пазаруване при твърд Brexit

1313 3
photo of Великобритания връща безмитното пазаруване при твърд Brexit
Снимка: iStock/Guliver
Британците, които се връщат у дома от страните от Европейския съюз, вече няма да трябва да плащат данъци върху алкохола и тютюневите изделия, закупени на Стария континент в случай на Brexit без сделка, съобщи британското правителство.

Британското правителство също ще се откаже от обмитяване на подобни продукти, пътуващи в обратна посока, в опит да даде тласък на туристическия сектор, ако страната напусне ЕС без сделка, съобщи финансовият министър Саджид Джавид, предаде БГНЕС.

Британският парламент отново стъпи на врата на Борис Джонсън за Brexit

Британският премиер Борис Джонсън понесе нов удар от британския парламент, след като долната камара - Камарата на общините, го задължи ...

ЕС премахна безмитното пазаруване между страните-членки през 1999 година, като заяви, че това е несъвместимо с единния пазар.

Британското правителство изчислява, че бутилка вино, закупена на летище от Duty Free магазин по пътя за ЕС след Brexit, може да бъде с до 2,5 евро по-евтина.

В момента на излизане от ЕС пътуващите до Великобритания все още биха могли да донесат у дома неограничено количество алкохол и цигари, ако плащат мито върху тях в страната на произход. Но те също биха имали възможност да купуват ограничени количества безмитен алкохол и цигари в магазините за безмитни стоки в Европа, заяви правителството на Острова.

Този ход беше разгледан от предишния премиер Тереза Мей и оценките бяха, че това ще струва на хазната между 150 и 200 милиона паунда годишно.

Предпазният механизъм - неразрешимият проблем за Brexit

По-малко от два месеца остват до 31 октомври - денят, в който Великобритания трябва да напусне ЕС без сделка, поне засега... Защо това ...

Депутатът-консерватор Чарли Елфике заяви, че това ще помогне на развитието на крайбрежните градове като Дувър, който той представлява. Крайбрежните общности като Дувър имаха едни от най-високите пропорции на гласовете за Brexit в страната на референдума през 2016 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители