Виктор Орбан се обяви против замразяването на "Южен поток"

19803
Виктор Орбан се обяви против замразяването на "Южен поток"
Снимка: Getty Images / Guliver

Унгарският премиер Виктор Орбан се обяви в Белград против замразяването на руско-италианския проект за газопровод "Южен поток". Същевременно той потвърди подкрепата на страната му за Украйна в икономическо-политическия й конфликт с Русия, информира АФП. 

"Унгария ще изгражда "Южен поток", защото това ще обезопаси нашето снабдяване с енергия. Ние няма да си позволим да се озовем отново в положение, в което ще зависим от Украйна за нашето снабдяване с газ", заяви премиерът на Унгария пред журналисти, след като се срещна със сръбския си колега Александър Вучич.

Строителството на "Южен поток" в Унгария започва през 2015 г.

Трасето на газопровода "Южен поток" през територията на Унгария ще бъде определено през първото тримесечие на 2014 г. До тогава компа...

"Ние подкрепяме Украйна..., но сме отговорни пред нашите граждани във връзка със снабдяването с енергия", допълни Орбан.

Сърбия, която започна през януари преговори за присъединяване към ЕС и поддържа привилегировани отношения с Русия, е в затруднено положение какво поведение да възприеме по отношение на Москва след анексирането на Крим от Русия.

В средата на юни Белград потвърди желанието си да продължи работата по изграждането на сръбския участък от "Южен поток". Работата по проекта, в който се очаква да бъдат вложени 1,9 милиарда евро, започна през ноември миналата година, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com