X
 
 

Вода залива Венеция (ВИДЕО)

1982 0
Вода залива Венеция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Италия е засегната от проливни дъждове, а наводнението във Венеция потопи площад "Сан Марко", предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Обилните валежи затвориха училища в няколко южни градове, включително Таранто, Бриндизи и Матера, както и сицилианските градове Позало и Ното, според националната метеорологична служба.

В Матера, тазгодишната Европейска столица на културата, торнадо предизвика падане на дървета и лампи, като повреди многобройни покриви и сгради. Няма съобщения за пострадали.

Венеция забранява битпазара на площад Сан Марко

Властите във Венеция слагат край на продажбата на евтини сувенири и стоки на площад Сан Марко и другите най-известни исторически места ...

Във Венеция прочутият площад "Сан Марко" беше потопен поради изключително интензивните високи води, които се очакваше да надхвърлят 1,4 метра. Площадът е особено засегнат от приливите и отливите, тъй като е разположен в една от най-ниските части на града.

Вестибюлът на базиликата също беше залят с вода и властите планират да наблюдават сградата през цялата нощ.

Пиерпаоло Кампострини, член на съвета на базиликата "Сан Марко", заяви, че мащабът на наводнението сега е бил виждан само пет пъти в дългата история на базиликата, чието строителство започва през 828 година и която е възстановена след пожар през 1063 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално