Все по-често чужденци бият пътните полицаи в Италия

19103
Все по-често чужденци бият пътните полицаи в Италия

На всеки четири часа пребиват пътен полицай в Италия. Извършителите все по-често са чужденци. Асоциацията на поддръжниците и приятелите на пътната полиция в Италия (АСАПС) разпространи днес данните за първото полугодие от статистиката "Пребити пътни полицаи".

Статистиката включва само случаите, в които пострадалите полицаи са били освидетелствани в отделенията за спешна медицинска помощ.

Италианската полиция удари подземния свят

Повече от 100 души, подозирани във връзки с мафията, бяха арестувани в Италия в петък, съобщава CNN. Полицията е извършила мащабни опер...

Обработените данни сочат, че жертва на насилие от страна на шофьори са станали 1144 служители, изпълняващи функции по контрол на трафика. Това прави по един на всеки четири часа. По географски показател най-агресивни са били жителите на Северна Италия с 486 атаки, следвани от южняците с 374, докато в централните области атаките са 284.

Чужденците имат висок дял от 476 нападения или 41,6%. Този дял бележи увеличение в сравнение със същия период на миналата година, когато процентът е бил 39,3. В медийното пространство за тези нападения се пише и говори само ако загине служител, а пребитият полицай не представлява новина, информира БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа