Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да не плаща издръжка - руски баща написа донос срещу майката на децата си (СНИМКА)

15 април 2024, 12:28 часа • 4038 прочитания

Руски баща не иска да изплаща издръжка на децата си заради проукраинските възгледи на бившата си съпруга. Адвокатът на бившия съпруг на Полина Грундмане, която живее в Швеция, Николай Соболев се аргументирал, че не бива да се присъжда издръжка на децата, тъй като те "участват в митинги, помагат на украински семейства и са срещу провеждането на "специалната военна операция".

Първоначално съдия Ирина Пискарева игнорирала тези думи отсъдила Соболев да изплаща издръжка в размер на 10 хил. рубли за всяко дете. 

Чуждестранен агент

Още: Чешки политици: Украйна трябва да получи същата подкрепа като Израел след иранската атака

След изплащането на издръжката от бившия съпруг Соболев съобщих на съдебните пристави, че Полина е чуждестранен агент и при появата й в Русия "ФСБ ще я хване". След това преводът по сметката й е спрян от Службата на съдебните пристави, съобщи телеграм-каналът "Можем объяснить".

Коментар

Адвокатът Дмитрий Захватов коментира, че няма законодателство, което да забрани изплащането на издръжка, защото преводът на тези пари се установява със съдебно решение. Съдебните пристави са длъжни да изпратят тези пари. Задържането на превода е повод за иск от страна на майката."

Данни за атака срещу летището в Белгород

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес