Забраниха провеждането на Конвоя на свободата в Париж

2127
Забраниха провеждането на Конвоя на свободата в Париж
Снимка: Getty Images

Префектът на полицията в Париж издаде заповед за забрана на провеждането на Конвоя на свободата, обявен във френската столица за петък, 11 февруари. В нареждането се посочва, че организираното събитие представлява риск за нарушаването на обществения ред и блокирането на улиците в града затова забраната ще важи в интервала от 11 до 14 февруари включително.

В прессъобщението на парижката полиция се припомня, че за възпрепятстване на движението по обществените пътища законът във Франция предвижда ред наказания, сред които глоба до 4500 евро, затвор до 2 години, спиране от движение на превозното средство, с което е извършено нарушението и др. Освен това организаторът на забранена демонстрация може да бъде наказан с шест месеца лишаване от свобода и глоба от 7500 евро, а участниците в проявата да бъдат глобени със 135 евро, добавят от префектурата.

И в САЩ може да се появи Конвой на свободата

Шофьорите на камиони в САЩ подготвят мащабни протести по примера на колегите си от Канада с техния "Конвой на свободата", които от седм...

Припомняме, че от вчера няколко конвоя вече се движат от градовете Ница, Байон и Перпинян в посока Париж, а днес и утре по план такива трябва да потеглят от Брест, Кемпер, Страсбург, Лил и други населени места към сборния пункт Париж. На 14 февруари те трябва да се съберат и в Брюксел за общоевропейски протест.

Попитан за тези "конвои за свободата", които по примера на Канада се провеждат на различни места по света, говорителят на правителството Габриел Атал обясни, че изпълнителната власт е наясно, че у хората се е натрупала много „умора по отношение на тази епидемия и мерките, които продължават да се прилагат все още".

„Стотици хиляди хора са уморени да живеят с този вирус и политическите движения, често радикални, както във Франция, както и навсякъде по света, се опитват да се възползват от тази умора“, смята той. Атал добави още, че властите във Франция обмислят, с оглед на спада на кривата на заразяванията, премахване на пропуска за ваксинация в края на март или началото на април.

Ще има ли и европейски „Конвой на свободата“ – спряга се датата 14 февруари?

В продължение на седмица колони от камиони, към които се присъединяваха и други превозни средства, прекосиха Канада, за да протестират ...

Дали обаче мерките на полицията ще дадат резултат предстои да разберем. Засега организаторите на Конвоя на свободата не са обявили, че той е прекратен, а потребители в социалните мрежи продължават да споделят видеа от движението на колоните към Париж и как ги посрещат хората по техния път. "Това е само началото", пише един от коментиращите.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Под носа на Шойгу: Украинците взривиха руски хеликоптер на летище в Москва (ВИДЕО)

Фицо с опит да превземе медиите: Словашките журналисти протестират в ефир (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа