Задържаха управителя на Централната банка на Албания

12922
Задържаха управителя на Централната банка на Албания
Снимка: БГНЕС

 

Управителят на Националната банка на Албания Адриан Фулани е арестуван. За минуни новината за безпрецедентния арест се превърна във водеща за всички всички електронни медии в страната. За първи път се случва в Албания да бъде арестуван шефа на централната банка, информира БНР.

До ареста на Фулани се стигна след като в края на юли той изненадващо съобщи пред обществеността, че от трезора на Националната банка на Албания са били откраднати 713 милиона леки, което приблизително е 7 милиона американски долара.

Арестуваха 7 служители на Албанската централна банка за кражба

Седем служители на Албанската централна банка са арестувани и обвинени в кражбата на най-малко 7 милиона долара от резервите на институ...

След като бе разкрита тази новина, хиляди албанци излязоха на протест и поискаха оставката на гуверньора. Въпреки аферата Адриан Фулани получи подкрепата на Управителния съвет на банката и продължи да изпълнява своите служебни задължения.

В разгара на скандала бяха арестувани двама служители на банката, за които се смята, че са изнасяли в продължение на четири години пари от трезора. А в хода на започналото разследване, властите в Тирана задържаха 16 заподозрени за кражбата.

Според повечето местни наблюдатели не е изключено новината за ареста на шефа на централната банка да повлияе на пътя на Албания към ЕС, която бе определяна в последно време като отличник в евроинтеграцията сред държавите от Западните Балкани.

Снимка: Архив

Албанската централна банка потвърди кражбата на голяма сума пари

Албанската централна банка потвърди кражбата на голяма сума пари от сградата, където съхранява паричния резерв. Тя обаче увери, че дейн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com