Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загинали, ранени и изчезнали след взрив в италианска електроцентрала (ВИДЕО)

09 април 2024, 20:35 часа • 1554 прочитания

При експлозия в италианска водноелектрическа централа са загинали най-малко четирима души, а петима са изчезнали, предаде АФП. Трима души също са били ранени при инцидента в централата Bargi, управлявана от Enel Green Power, разположена на езерото Сувиана, съобщи служителят от префектура Болоня в Централна Италия.

Още: Слон уби 80-годишна туристка в Замбия (ВИДЕО)

Снимки на противопожарната служба показаха дим, който се издигаше от централата на брега на водата, където пожарникарите издирваха изчезналите след взрива в ранния следобед.

Кметът на близкия град Камуняно, Марко Мазинара, нарече експлозията "ужасен инцидент на работното място", който е засегнал "цялата общност". "Изглежда, че е имало срутване на етажна плоча и спасяването е трудно, тъй като във вътрешността на осмия сутеренен етаж е навлязла много вода", каза той. Все още не е установена официална причина.

Още: Отново опасност при полет с Boeing: Падна част от двигателя (ВИДЕО)

Инцидентът предизвика бърза и координирана реакция, като на мястото бяха мобилизирани около 70 пожарникари и контингент карабинери. Разположени са и хеликоптери за осигуряване на въздушна подкрепа в спасителните дейности, предава БГНЕС.

Спасителните екипи работят неуморно, за да открият и помогнат на засегнатите от взрива, но опасенията за по-голям брой жертви са големи. Точната причина за експлозията и степента на нейното въздействие все още се разследват, като властите работят усърдно, за да установят пълния обхват на трагедията.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес