Заложническата драма в Монпелие приключи успешно

11597
Заложническата драма в Монпелие приключи успешно
Снимка: Getty Images/Guliver

Криминален инцидент - това представлява случаят във френския град Монпелие, при който крадец в бижутерски магазин взе двама заложници.

След като беше хванат на местопрестъплението, престъпникът взе за заложници две жени. Последваха преговори с френската полиция и в крайна сметка мъжът се предаде без никакви усложнения. Двете му заложнички не са пострадали, информира РИА Новости. Пленените са били служителка в бижутерския магазин и съпругата на бижутера.

"Анонимните" обещаха да отмъстят за "Шарли ебдо"

Хакерската група "Анонимните", отговорна за атаките срещу сайтове на международни институции и компании, обеща да отмъсти за кървавот...

Напрежението във Франция е високо и след като стана ясно, че нападателят от Париж Амеди Кулибали е говорил по телефона и с други хора, като ги е призовал да извършат нападения като неговото, информира Агенция "Фокус".

Междувременно се появи версия, че четиримата убити в петък (9 януари) в еврейския магазин в Париж "вероятно" са били убити от нападателя още в началото на заложническата криза, предаде AFP, позовавайки се на водещия разследването прокурор.

Имайки предвид „състоянието на телата” и собствените думи на нападателя Амеди Кулибали пред френска телевизия по време на кризата, прокурор Франсоа Молин смята, че "нито един от заложниците не е бил убит по време на атаката" на полицията, сложила край на напрежението. Думите на френския прокурор идват, след като приятелката на застреляния в редакцията на "Шарли ебдо" Стефан Шарбоние-Шарб вече обвини френските служби, че са неглижирали заплахи срещу френското издание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа