Започна делото срещу обвинените в убийството на Немцов

2218
Започна делото срещу обвинените в убийството на Немцов
Снимка: Gettyimages

В Москва започна делото по убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов. Той бе убит на 28 февруари 2015 г. в центъра на руската столица.

Семейството на Немцов обяви чрез своя адвокат, че няма да иска компенсация за неговата смърт.

Хиляди почетоха паметта на Борис Немцов

В шествието в Москва в памет на застреляния преди година руски политик Борис Немцов участваха повече от 24 000 души, предаде БГНЕС. Ше...

В хода на предварителните изслушвания по делото за убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов прокурорът поиска от съдебните заседатели да бъде удължен срокът на задържането под стража на участниците в него, информира БНР.

В следствения арест се намират пет лица от кавказки произход, които са смятани за физическите извършители на убийството на Немцов. Според разследващите Заур Дадаев е прекият извършител. Хамзат Бахаев е снабдявал с информация извършители на убийството, а след това е трябвало да им осигури укритие. Сред задържаните е и Темирлан Ескерханов, както и двамата братя Анзор и Шадид Губашеви, които физически са наблюдавали и проверявали маршрута на предвижване на опозиционния политик.

Разследването спрямо тях е приключило, но все още обаче то продължава около предполагаемия поръчител и организатор на убийството Руслан Мухудинов, за които в публичното пространство се знае, че се намира в неназована арабска държава далеч от руското разследване. 

Мухмудинов е приятел и бивш шофьор на заместник командира на батальона "Север" - Руслан Геремеев. А самият Гаремеев е в най-близкия кръг на и.д. президент на Чечения Рамзан Кадиров. Лично Кадиров отрече преди няколко месеца съпричастността на Геремеев в насилствената смърт на Борис Немцов.

Повдигнаха обвинения на петима за убийството на Немцов

Следственият комитет на Русия е повдигнал обвинения на петима души за убийството на опозиционера Борис Немцов, съобщава РИА Новости. Н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа