X
 
 

Заради убийство на пътя, Великобритания затяга контрола за дипломатите от САЩ

2050 0
photo of Заради убийство на пътя, Великобритания затяга контрола за дипломатите от САЩ
Снимка: БГНЕС
Лондон смята да промени правилата, по които американци, работещи във военновъздушната база Кроутън получават дипломатически имунитет, информира Euronews, според БГНЕС.

Причината е продължаващия месеци скандал, след като съпруга на дипломат предизвика фатална катастрофа и напусна Великобритания без да бъде подведена под отговорност.

Млад мъж загина, трима други са тежко ранени при катастрофа край Златица

20-годишен младеж загина на място, а трима души бяха ранени при тежка катастрофа край Златица в понеделник сутринта. Инцидентът е стана...

"Вече разпоредих преразглеждане на споразумението със САЩ за статута на техния персонал и семействата им в Кроутън", каза външния министър на Великобритания Доминк Рааб.

На 19 август американката Ан Сакулас навлязла с джипа си в платното за насрещно движение и предизвикала челен удар с мотоциклета на 19-годишния Хари Дън, който загинал на място. Сакулас, която е съпруга на работещ във военната база дипломат, напуснала Великобритания, възползвайки се от дипломатически имунитет.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп да преразгледа решението да бъде позволено на Ан Сакулас да използва дипломатическия си имунитет в този случай. Тръмп се срещна лично с родителите на загиналия младеж, но САЩ не промениха решението си Сакулас да не бъде върната във Великобритания.

Заглавна снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители